Çek Cumhuriyeti'ne Vize: alma, kayıt, belgeler, maliyet. Çek Gümrükleri
Çek Cumhuriyeti'nde hava durumu
Brno
Karlovy Vary
Ostrava
Plzen
Prag
Çek Cumhuriyeti'ne bilet siparişi vermek Çek Cumhuriyeti'deki oteller Çek Cumhuriyeti'ne Turlar

ÇEK CUMHURİYETİNE VİZE ALMAK

Çek cumhuriyeti

Çek Cumhuriyeti, Schengen Anlaşmasına taraftır. Rus vatandaşlarının onu ziyaret etmek için vize almaları gerekir. Bunu kendi başınıza veya uzman bir kuruluşun hizmetlerini kullanarak alabilirsiniz (Bkz. Eve teslim ile çevrimiçi Visa ).

İkinci durumda, başvuru sahibinin yalnızca gerekli belgeleri toplaması, fotoğraf çekmesi ve vize sorunları ile ilgilenen şirkete göndermesi gerekmektedir - diğer her şey onun katılımı olmadan karar verilecektir.

Çek Cumhuriyeti'ne vize çeşitleri

Ülkeye turizm veya akraba ve arkadaşlarını ziyaret etmek veya ülkedeki ticari faaliyetlerini yürütmekle ilgili olmayan amaçlarla ülkeye gelmek isteyenlere Çek Cumhuriyeti'ne kısa süreli vize verilir.

Eğitim, girişimcilik (tüzel kişiliğe katılım), iş ve aile birleşimi için gelenlere uzun süreli vize verilir.

Çek Cumhuriyeti'ni üçüncü ülkelere giderken geçenlere geçiş vizesi verilir.

Çek Cumhuriyeti'ne vize geçerliliği

Kısa süreli tek giriş vizesi en fazla 3 ay süreyle geçerlidir. Ülkede kalma süresi, kuponda, otel rezervasyonunda veya başvuru sahibinin davetiyesinde belirtilen sürelerle belirlenir.

Kısa süreli çift veya çoklu giriş vizesi 6 ay veya 1 yıl geçerlidir. Ülkede kalma süresi, kuponda, otel rezervasyonunda veya başvuru sahibinin davetiyesinde belirtilen sürelerle belirlenir, ancak yarım yılda 90 günden fazla olamaz.

Çek transit vizesinin geçerliliği (tek, çift veya çoklu), turistlerin Çek Cumhuriyeti üzerinden transit seyahat ettiği ülkenin vizesinin geçerlilik süresi ile sınırlıdır.

Çek Cumhuriyeti'ne Vize

Vize belgeleri, Rusya'daki Çek Cumhuriyeti Konsoloslukları ve Vize Başvuru Merkezlerinde kabul edilmektedir. Vize başvuruları şahsen veya yetkili bir kişi veya yakın akrabalar (pasaport sahibinden noter onaylı bir vekaletname talep edilir) veya Rusya'daki Çek Konsoloslukları tarafından onaylanmış seyahat acenteleri aracılığıyla yapılabilir.

Dokümanlar vekaleten teslim edilirse pasaport sahibinden noter tasdikli vekaletname istenir.

Başvuru yakın bir akraba (ebeveynler / veliler, çocuklar, büyükanne ve büyükbabalar, torunlar, eşler) tarafından sunuluyorsa, akrabalıkları onaylayan belgenin aslı ve bir kopyası belirtilmelidir.

Moskova'da, Çek Vize Merkezinde her türlü kısa süreli ve transit vizeye ait belgeler kabul edilmektedir. Önceden randevu yok. Belgeler pazartesiden cumaya, 09: 00-16: 00 arasında, hazır vize verilmesi - 11: 00-16: 00 arasında kabul edilir.

Gerekli tüm bilgiler vize merkezinin web sitesinde (bakınız: www.czechvac-ru.com/russia/index.aspx ) veya telefonla (495) 504-36-54. Uzun süreli vizeler için ve oturma izni almak için yalnızca Moskova'daki Çek Cumhuriyeti Büyükelçiliği Konsolosluğu'na başvurmalısınız. Resepsiyon telefonla randevuyla yapılır: (495) 504-36-54. Kayıt olmadan, engelli insanlara ve AB vatandaşlarının aile üyelerine hizmet verilmektedir. Tüm vize kategorileri için diplomatik pasaport sahiplerinin yalnızca Çek elçiliği veya konsolosluklarına başvurması gerekir. 15 yaşından küçük çocuklar hariç, kişisel mevcudiyet gereklidir.

Çek Büyükelçiliği konsolosluk bölümünde, belgeler pazartesiden cumaya 09: 00-11: 30 arasında kabul edilir, vize işlemleri 13: 30-15: 30 arasında verilir.

Petersburg'daki Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu'nda, belgeler pazartesiden cumaya 09: 00-12: 00 ve 13: 30-16: 00 arasında düzenlenir ve kabul edilir. Ayrıca, her tür kısa süreli ve transit vizeye ait belgeler St. Petersburg'daki Çek Vize Başvuru Merkezine gönderilebilir. Belgelerin alınması ve düzenlenmesi pazartesiden cumaya, 09: 00-16: 00 arasında yapılır. Hızlı vize belgeleri, pazartesiden cumaya, 09: 00-12: 00 arasında kabul edilir. Merkezin çalışması ve gerekli belgeler hakkında telefonla bilgi edinilebilir: (812) 438-42-10.

C kategorisindeki kısa süreli vizeler için (ülkede 90 güne kadar kalma) Yekaterinburg'da, Çek Vize Başvuru Merkezine başvurmanız gerekir. Dokümanların alımı ve düzenlenmesi pazartesiden cumaya 09: 00-16: 00 arasında yapılmaktadır. Önceden randevu yok.

Çek Cumhuriyeti'ne uzun süreli vize, yalnızca Yekaterinburg'daki Çek Cumhuriyeti Başkonsolosluğu'nda verilir. Doğrudan konsolosluğa kısa süreli vize almak için telefonla önceden randevu almanız gerekir: (343) 311-28-17. Konsoloslukta kısa süreli vize için belgeler Salı ve Perşembe günleri kabul edilir.

Çek Cumhuriyeti'nin Kazan, Nizhny Novgorod, Novosibirsk, Rostov-on-Don ve Samara'daki Vize Başvuru Merkezlerinde, vizeler hariç, her türlü kısa süreli Schengen vizesi için belgeler sunulabilir. Başvurular kabul edilir ve hazır belgeler Pazartesi-Cuma günleri 09: 00-16: 00 arasında düzenlenir. Önceden randevu yok.

Vize Başvuru Merkezlerinde hazır vize almak için, bireysel başvuru sahiplerinin bir ICR kontrolü, bir acentelik sözleşmesi ve bir kimlik belgesi sunması gerekir. Belgeler pasaport sahibinin yetkili temsilcisi tarafından alınırsa, ayrıca belge almak için pasaport sahibinden noter tasdikli bir vekaletname ibraz etmelidir.

Çek Cumhuriyeti'ne vize için belgeler

Vize alabilmek için:

- seyahatin sonundan itibaren en az 90 gün boyunca geçerli olan ve vizenin yapıştırılmasında en az iki boş sayfa bulunan bir pasaport;

- Pasaportun ilk sayfasının başvuru sahibinin verileriyle birlikte bir kopyası;

- İngilizce veya Çekçe dilinde doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından şahsen imzalanmış bir anket. Anket konsolosluktan alınabilir veya konsolosluk web sitesinden basılabilir (her iki tarafta da 2 sayfa). Anket, "elle" mavi yapıştırma ile veya Arial yazı tipinde, 10, mavi boyutta bir bilgisayarda doldurulabilir;

- Hafif bir arka plan üzerinde yapılmış, köşeleri ve ovalleri olmayan 3.5x4.5 cm boyutlarında 1 adet renkli fotoğraf. Fotoğrafın ankete yapıştırılması gerekiyor;

- Bir turizm gezisi durumunda - Çek Cumhuriyeti'ndeki davet partisinin kuponu (hem asıl belgeler hem de faks kopyaları kabul edilir), şirketin mührü ile ve yetkili kişinin imzası veya otel formundaki otel rezervasyonunu, otel mührü ve müdürünün imzası ile birlikte imzalar. Gönderenin telefonuyla üst satır, faks kopyasında görünmelidir. Petersburg'daki Çek Cumhuriyeti Genel Konsolosluğu, rulo faks kağıdına faks kopyalarını kabul etmiyor;

- özel veya iş gezisi durumunda - bir şahıs veya kuruluşun orijinal daveti;

- başvuru sahibinin mali güvenliğini doğrulayan bir belge;

- kalış süresi boyunca ve Schengen bölgesi genelinde geçerli olan ve en az 30 bin Euro'luk bir sigorta tutarıyla geçerli olan sağlık sigortası. Bu sitenin ilgili sayfasında Çek Cumhuriyeti'nde çevrimiçi olarak sigorta ayarlayabilir ve satın alabilirsiniz - tüm işlem birkaç dakikadan fazla sürmez;

- her iki ucundaki uçak biletlerinin veya tren biletlerinin kopyaları (bilet rezervasyonu veya dönüş biletlerinin alımı için fon bulunup bulunmadığının teyidi);

- eğer çoklu vize istenirse, ev sahibi ülkenin mühür ve imzası ile onaylanan tüm seyahatler için (tarihler, konaklama yeri) bir plan yapılması gerekmektedir. Kendi kendine organize geziler durumunda - sonraki tüm geziler için otel rezervasyonu onayı;

- Bir fotoğrafı olan sayfanın bir kopyası ve ortak bir pasaport kaydının bulunduğu sayfa.

Transit vize

Bir uçuştan diğerine transfer gelecek 24 saat içinde yapılmadığı ve havalimanı geçiş bölgesinin bölgesini terketmediği sürece, Çek Cumhuriyeti ülkesinden Schengen üyesi olmayan üçüncü ülkelere vizesiz geçiş yasaktır.

Diğer tüm durumlarda, önceden bir transit vize başvurusu yapmanız gerekir (C kategorisinde bir Schengen vizesi verilir, kalış amacı "transit" dir). Bunu yapmak için, konsolosluk şunları sağlamalıdır:
- seyahatin bitiminden itibaren en az 90 gün geçerli bir pasaport;
- Pasaportun ilk sayfasının başvuru sahibinin verileriyle birlikte bir kopyası;
- sayfanın fotoğraflı bir kopyası ve sivil pasaport kaydının alındığı sayfa;
- İngilizce veya Çekçe dilinde doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından şahsen imzalanmış olan başvuru formu. Anket konsolosluktan alınabilir veya konsolosluk web sitesinden basılabilir (her iki tarafta da 2 sayfa). Anket, "elle" mavi yapıştırma ile veya Arial yazı tipinde, 10, mavi boyutta bir bilgisayarda doldurulabilir;
- Hafif bir arka plan üzerinde yapılmış, köşeleri ve ovalleri olmayan 3.5x4.5 cm boyutlarında 1 adet net renkli fotoğraf. Fotoğraf ankete yapıştırılmalıdır;
- eğer varsa varış ülkesinin vizesi;
- varış ülkesine hava ya da tren biletlerinin kopyaları (rezervasyon biletleri ya da dönüş biletlerinin alımı için fonların mevcut olduğunu teyit etmek);
- Çek Cumhuriyeti'nde kalmak için finansal güvenliğin onaylanması.

Finansal güvenliğin kanıtı olarak, aşağıdaki belgelerden biri eklidir (orijinal ve kopya):
- maaş gösteren iş belgesi;
- başvuru sahibinin banka mührü tarafından onaylanan ve banka çalışanının imzası ile onaylanan ve hesaptaki fon bakiyesini onaylayan ifadesi (bakiye Çek Cumhuriyeti'nde kalmak için gereken yukarıdaki tutarlara karşılık gelmelidir);
- Bankanın mührü tarafından onaylanmış bir hesap ekstresine sahip uluslararası bir banka kartının fotokopisi ve banka çalışanının imzası (bakiye Çek Cumhuriyeti'nde kalmak için gereken yukarıdaki tutarlara karşılık gelmelidir);
- 2 kişisel gelir vergisi sertifikası;
- sahibinin ve satın alımlarının bir makbuzunu belirten seyahat çeki.

Çek Cumhuriyeti'nde kalmak yeterli kabul edilir:
- 30 güne kadar olan seyahatler için günde 1010 CZK;
- 60 güne kadar seyahatin tamamı için 34.340 CZK;
- 90 güne kadar seyahatin tamamı için 38.380 CZK.

18 yaşın altındaki kişiler bu miktarların en az yarısına sahip olmalıdır.
Sunulan finansal belgeler vize için başvuru tarihinden en geç 6 ay önce verilmelidir.

Çek Cumhuriyeti'ne vize maliyeti ve başvurunun zamanlaması

Moskova, St. Petersburg ve Yekaterinburg'daki Çek Vize Başvuru Merkezlerinde, vize ücreti acil başvuru ile birlikte kısa vadeli vize (kategori C) için 1.505 ruble, - 3.010 ruble. Vize merkezinin hizmetlerinden 1000 ruble tutarında ek bir ücret alınır. Ödeme ruble cinsindendir.

Çek Cumhuriyeti Büyükelçiliği’nin Moskova’daki konsolosluk bölümünde, konsolosluk ücreti kısa vadeli vize için (tek ve çoklu giriş) avro cinsinden 35 avro, acil kayıt - 70 avro olarak ödeniyor. Ücretin tam tutarı kabul edilir (değişiklik yapmazlar).

Petersburg'daki Çek Cumhuriyeti Başkonsolosluğu'nda, konsolosluk ücreti belgeleri teslim ederken doğrudan konsolosluğa ödenir. Şu anda, kısa süreli vize ücreti (tek ve çoklu giriş) 35 avro, acil kayıt - 70 avro. Ücretin tam tutarı kabul edilir (değişiklik yapmazlar).

Çek Cumhuriyeti'nde yasal olarak yaşayan 6 yaşın altındaki çocuklar, engelli insanlar ve eşlik eden kişiler (en fazla eskort), yakın akrabalar ve aile üyeleri ve eşleri için geçerli olan vize için vize ücreti alınmaz.

6 yaşından küçük çocuklar hariç, her başvuru sahibine bir hizmet bedeli ödenir (başvuru olağan şekilde yapılırsa). Hızlı vize için başvurursanız, konsolosluk ve hizmet ücreti tüm çocuklar (kategoriler dahil) kategorileri için tam olarak tahsil edilecektir.

Vize başvurusunun reddedilmesi durumunda, vize ve hizmet ücretleri iade edilmez.

Standart vize başvuru süresi 5 iş günüdür. Acil bir vize de mümkündür - eğer bilet varsa 3 iş günü içinde (konsolosluk ücretinin iki katına çıkar). Kazan, Nizhny Novgorod, Novosibirsk, Samara ve Rostov-on-Don Vize Başvuru Merkezleri aracılığıyla vize başvurusu yapılırken, konsolosluğa belge göndermek ve geri göndermek için vize başvurusunun değerlendirilmesi için standart süreye 2 gün daha eklenir.

Çocuklarla Çek Cumhuriyeti'ne bir gezi

Çocuklarla seyahat etmeyi planlıyorsanız, çocuk için ayrı bir anket doldurulur ve bir dizi belge eklenir. Ayrıca, çocuğun doğum belgesinin aslı ve bir kopyası verilir.

Çocuk 15 yaşından küçükse, ebeveynlerden biri anketi imzalar. Çocuğun yaşı 15 ila 17 yaş arasındaysa (dahil), başvuru formu ebeveynlerden ve çocuklardan biri tarafından imzalanmalıdır.

Ebeveynlerin pasaportunda yazılı olan çocuklar için pasaportta bir fotoğraf yapıştırılmalıdır. 14 yaşından büyük çocukların kendi pasaportlarına sahip olmaları gerekir.

Ebeveyn pasaportuna giren çocuğun üzerine ayrı bir vize etiketi yapıştırılmıştır.

Çocuğun ebeveyni veya üçüncü bir kişiyle birlikte seyahat etmesi durumunda, kalan ebeveyni / ebeveynlerinden noter tasdikli vekaletname ve bunun bir kopyası temin edilmelidir.

Ebeveynlerden biri yoksa, vekalet yerine, aşağıdaki belgelerden birinin aslını ve bir kopyasını sağlamak gerekir:
- ebeveyn haklarından yoksun bırakılmasına ilişkin mahkeme kararları;
- bir ebeveyni yasal olarak beceriksiz olarak tanıyan mahkeme kararları;
- Ebeveynlerden birinin bulunmadığını ve nerede olduğunu bilmediğini belirten polis sertifikaları;
- bekar bir annenin durumunu doğrulayan sosyal güvenlik makamlarından bir belge;
- ebeveyni ölüm sertifikaları.

ÇEK CUMHURİYETİ

Para biriminin ithalatı ve ihracatı sınırlı değildir, ancak bildirime 200 bin tonu aşan miktarlar dahil edilmelidir. Ülke bankasının izni olmadan külçe altının tabağa veya madeni parayla ithal etmesi yasaktır.

Aldıkları mallar ticari olmayan kullanım için mal olarak kabul edilirse ve toplam değeri 6.000 Çek kronu veya 160 ABD dolarını aşmazsa, yabancılar gümrük vergilerinden muaf tutulur. Alkollü içeceklerin, tütün ürünlerinin ve diğer bazı ürünlerin ithalatı sınırlıdır. 200 adete kadar alabilirsiniz. sigaralar (veya 100 adet cigarillos, 50 adet puro veya 250 g tütün), 1 litre alkol veya 2 litre şarap, 50 gr'a kadar parfüm veya 0.25 litre tuvalet suyunun yanı sıra miktarlarda ilaçlar ve diğer ilaçlar asgari kişisel ihtiyaçları sağlamak için gerekli. Tütün ürünleri sadece 18 yaşından büyük, alkol ve 16 yaşından büyük kişiler tarafından ithal edilebilir. Hediyeler, toplam 3.000 tonluk bir ücret karşılığında ücretsiz olarak ithal edilmektedir (hediyelik eşya ve hediyelik eşya ihracatı herhangi bir miktarla sınırlı değildir). Yiyeceklerin son kullanma tarihi olmalı.

Sosis, konserve ürünleri, domuz yağı ve çikolata dahil olmak üzere et veya süt içeren ürünlerin ithal edilmesi yasaktır. Yasak, bebek maması ve kronik hastalığı olan kişilerin ihtiyaç duyduğu özel müstahzarlar için geçerli değildir (bu durumda, ürünler dikkatli bir şekilde paketlenmeli ve ağırlıkları 2 kilogramdan fazla olmamalıdır). Et ve süt ürünleri bulunursa, el konur ve yolcu para cezasına çarptırılır.

İhraç edildiğinde, antik dönem ve sanat, altın ve değerli metal ürünleri gibi konular zorunlu gümrük kontrolüne tabi tutulur. Kültürel anıtların ihracatı yasaktır. Yasadışı yayınlanmış basılı materyallerin ithalatı yasaktır.

 

Yorum ekle

Güvenlik kodu
güncelleştirme